Nytt, nytt och nytt!

Hej hej!
Ska bara meddela att jag har fått en ny design av Syster-Sara :) Men designen har ni nog redan sett :)

Hennes blogg är i alla fall: http://sararodett.bloggsida.se/! Kolla gärna in den och henne :)

M.V.H Erik

Regnigt men roligt

Godkväll!

Det var en trevlig kväll igårkväll. Helsingborgsfestivalen, man tappade bort folk men hittade nya och osv hehe.

Idag är man lite sliten, men känner inte mig bakis i alla fall..bara trött.

Nu ska jag hem och ta det lugnt, sen sova.

Ha det gött alla!!

M.V.H Erik

Ny design. VEM?!

Bara en snabb fråga. Någon som kan designa min blogg? Jag vill ha en riktigt snygg och unik blogg. Nu ser den ju ut som typ "Kom och hjälp mig". Hoppas någon vill ta sig an uppdraget. Svara i en kommentar!! :D

Livet går vidare, men sakta

Godmorn!
En ny dag och en ny utmaning. Jobb på en lördag. Dock inte ny, mest den andra lördagen och det ska bli spännande att se hur mycket folk det blir idag. Oftast inte så många, eftersom folk ligger hemma och sover. Det blir mest reperationer. Men det är trevligt det med :)

Nu ska jag borsta tänderna och sticka iväg. Hoppas vi ses på jobbet eller någon annanstans därute i dimman.

Ha det gött!

M.V.H Erik

Underbara underbara du!<3


Pappa..Kom tillbaka! Snälla!

Hej.
Idag var jag på begravning, som inte ens borde ha varit..ifall min pappa fanns kvar.
Att han har somnat in känns helt overkligt. Jag saknar min pappa så in i helvete mycket.
Det känns som att jag knappt kommer att klara av detta. Min pappa betydde mycket för mig.
Min pappa är min underbara pappa med sina fina tofflor och sina fina sandaler.

Pappa, vi ses snart. Hoppas det blir snart, jag saknar dig!<3

ILY

M.V.H Erik

Minnet är bra, men kort?

Godmorn. Dricker mitt kaffe i vanlig ordning och ser på tv, ska snart göra mig i ordning för jobbet.

Är det någon som kan svara på mina fråga?

Det är ju så här att många, till och med jag säger ibland "Minnet är bra, men kort". Vad menas med det egentligen?
Jag vet att man inte ska säga saker som man inte vet vad det betyder, precis som man lär små barn.
Men jag undrar ifall någon vet egentligen när man väl tänker efter..

Te.x ska man gå till en elaffär och säga "Hej! Jag skulle vilja ha en dator, helst en med bra minne och det gör inget om det är kort" Eller "Hej! Jag vill köpa en kamera, det gör inget ifall minnet är bra, bara det är kort".




Vad får man då för dator och kamera? Dock vet jag inte om man kan jämföra det med såna grejer, men det borde väl gå..


Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning.

Ha det bra alla och ha en bra dag!

M.V.H Erik


Vad är din personlighet? Min är ADD

Fråga:

Vad är skillnaden mellan ADD och ADHD?

Svar:

Under de senaste åren har det introducerats många olika begrepp för barn, ungdomar och vuxna med ADHD. De har i huvudsak påverkats av amerikanska beskrivningar från klassifikationssystemet DSM-IV: ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) är termen som används i den nyaste upplagans (DSM-IV-TR) diagnostiska kriterier. ADD (Attention Deficit Disorder) med eller utan hyperaktivitet är den äldre termen från DSM IIIR. Så i något äldre litteratur hittar du den termen som en synonym till ADHD. Thomas Brown beskriver vanliga symptom vid ADD (ouppmärksamma formen): Ofta lättdistraherad av yttre stimuli Ofta svårt att följa instruktioner från andra Svårt att bibehålla uppmärksamhet Verkar ofta inte lyssna på vad som sägs Tendens att tappa bort saker som är nödvändiga för uppgifter eller aktiviteter Svårt att organisera målinriktade aktiviteter Växlar ofta från en oavslutad aktivitet till en annan Viss forskning visar att barn med hyperaktiva-impulsiva symptom tenderar att få fler problem med beteendet och uppförandet, medan barn med den ouppmärksamma formen, löper en högre risk att drabbas av andra störningar som depression eller ångest.

Författare: Martin Winkler, läkare med sju års erfarenhet i psykiatri och psykoterapi. Första versionen: 16 mar 2004. Senast ändrad: 26 jul 2008.



Grejen är att jag gick på en utredning för ADD. Ett tag senare fick jag det på papper.
Den dagen jag fick veta att jag har ADD, så kramade jag om psykologen som kom fram till det eftersom jag blev så glad. Jag blev så glad över att äntligen kunna sätta fingret på vad det är för fel på mig. Ett fel som egentligen inte är något fel. För mig är det något som är rätt, eftersom det är den personen jag är.
Det finns kanske en del av mina vänner och andra jag känner, som läser detta som tänker tillbaka och får svar på en del frågor de har ställt i tystnad.
Ja, jag har ADD. Det är min personlighet. Alla har sin lilla grej och detta har jag.
Finns det någon mer som har ADD, får ni gärna höra av er till mig. Skriv i en kommentar om var jag kan vända mig till dig som har samma som jag. Så jag vet vilka mer än jag som är unik, inte unik för andra. Unik för oss själva.

Alltså jag kan stå och prata med en person, samtidigt kan jag tänka på vädret eller tänka på vad jag gör imorgon. Eller helt enkelt tänka på att det blir mycket sagt under denna tiden jag hinner fundera över detta.
Jag blir inte uttråkad, jag bryr mig om vad som sägs. Jag älskar att prata och lyssna. Men jag har svårt för att koncentrera mig. Ibland får man förklara om saker för mig, men jag förstår i olika etapper. Jag kan vara långsam på att få ett arbete gjort, som jag pysslar med, men det blir gjort. Jag kan också glömma bort en del för stunden, men det blir gjort.


Nu ska ni få veta en hemlighet om mig som jag inte har berättat för en enda människa. Men i gengäld vill jag jätte gärna ha kommentarer, ni får gärna skriva eller fråga om min secret. Hellre det än att ni tänker och funderar på något som ni inte kan få svar på än att fråga mig om det. Det är inte bra att komma på en egen förklaring till saker och ting, då blir det snack på fel håll och funderingar på fel sätt osv.

Hemligheten är:

Jag har svårt att koncentrera mig, som jag redan har sagt..jag har också svårt att koncentrera mig på låtar som jag lyssnar på. Speciellt engelska låtar.
Men grejen är att när jag hör en speciell låt, lyssnar jag på den och kan tycka att den är djävulskt bra. Jag diggar till den och nynnar på den för mig själv i mina egna tankar.
Men koncentrar jag mig på låten och hör den flera gånger (ibland vid flera tillfällen och platser) så går det in.
Men det är också från låt till låt som det är så.

Tyck inte att jag är trög, tyck att jag är den jag är och tyck om mig för den jag är, precis som du alltid gjort.


Jag accepterar er
Accepterar mig

Nu är det dags att sova. Nu har jag fått skriva av mig. Kommentera jätte gärna! Jag tar allt :)

M.V.H Erik

Pengar ut. Pengar in

Godmorn folket!

Sitter och dricker mitt goa kaffe. Ska snart iväg till jobb.

Idag var det tänkt att inkassera pengar, men det har jag redan fått. Eller det har i alla fall skickats till mitt konto nu på morgonkvisten :)

Nu ska jag iväg på jobb. Hinner inte skriva allt för mycket, men nu vet ni i alla fall att jag lever :)

Ha det gött alla!! :D

M.V.H Erik

Vackrare kan ingen vara!

Hejsan folket!
Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det då bra i alla fall :)

För cirka 2 och ½ timme sen slutade jag på jobbet för dagen. Vi håvade inte mycket pengar idag, så det känns riktigt bra :)
Mycket kunder var där också. En massa fiskespön, fiskedrag, en cykel och lite cykeltillbehör som såldes, plus en del cykelreperationer :)

Jag gick iväg en stund från jobbet idag för att hälsa på pappa. En del tårar släppte man ut i det fria. Det var lite jobbigt att se pappa ligga där i kistan med sina fina kläder och hans fina sandaler. Han hade en ros på bröstkorgen. Vackrare kan ingen vara :) Det var skönt att få se pappa en sista gång. Det är andra gången nu som jag sett honom sen han somnade in den 1:a Juli. Men ändå känns det hela så overkligt på något vis. Det kommer det säkert att göra ett tag till.
Men jag gav i alla fall pappa en Kalle Anka tidning, en Tv-bilaga och en korsordstidning :) Jag hoppas att han får nytta av det i himlen. Jag ser honom framför mig däruppe, med sina fina sandaler, gåendes med Djorett och Jeppe i koppel samtidigt som han håller i sina tidningar i handen och ler med sitt underbara och vackra leende mot farmor och farfar. Jag älskar dig pappa!
Jag känner till och med nu att tårarna vill komma ut, så jag får försöka tänka på något annat, fast jag vet att det blir omöjligt.

Jag har druckit upp mitt goda Zoegas kaffe nu och halvligger i soffan medan jag ser "Supersize Vs Superskinny" på tv3.
Jag funderar på att lägga mig och se när jag somnar.

Ha det bra alla därute!

Lär dig livets gåta, hoppas älska och förlåta

M.V.H Erik

Alla är viktiga

Godmorn folket!
Nu är det morgon och jag dricker mitt underbara kaffe, det är gott med kaffe. Men det är dyrt med kaffe. Numera kostar det ju 45 - 50 kr per paket. Men igår på Netto så kostade det 89 kr för tre paket. Väldigt billigt kan jag säga! Undra om man inte ska gå och köpa fler paket :)

Snart ska jag in i duschen och sen blir det att promenera iväg på jobb.

Jag har nog inte viktigt att skriva om nu denna morgon förutom att jag tycker att jag själv känns ganska viktig, men inte mer viktig än någon annan. Alla är  viktiga :)

Ha det gött folket! Kom gärna in och köp en cykeldel, fiskegrej, eller varför inte köpa en hel cykel eller bara få sin cykel reparerad? Jag står bakom kassan och tar betalt för alla grejer.

Välkomna!

M.V.H Erik

Ooops

Hej igen! En liten rättelse...det är inte begravning imorn. Det var några stycken som reagerade på det. Jag ska träffa pappa imorn eftersom att jag vill se honom en sista gång, så jag får ett sista avslut.

På sätt och vis känns det som att han lever än, så jag vet inte om jag vill se honom bara för att få bekräftelse på att han inte finns mer eller vad det är. Men jag vill ändå se honom igen.

Jag saknar mina pappa så in i helvete mycket <3

En lång dag om dagen är bra för magen

Godkväll folket!
Hoppas att allt är bra med er :)
Med mig är det toppen :) En lång dag om dagen är bra för magen!

Idag har jag jobbat från 10.00 - 18.00. Och på lördagar är det öppet 10.00 - 13.00...tror att det är från tio :P Helt okej schema.
Det är öppettiderna på Göta Cykel och Sport i Landskrona :)

Cirka 17.45 kom mamma och syster Lee till affären och hälsade på. Sen stängde vi affären och jag åkte med de till Netto och Öb. Sen åkte vi hem till mamma en snabbis och sen skjutsade mamma hem mig till huset och hon skjutsade Lee till sin mamma.

En riktigt trevlig dag.

Imorn är det en ny dag, så det känns som att det är dags att sova nu.

Imorn blir det jobb, i vanlig ordning. Sen klockan 16.00 ska jag träffa pappa. Det känns bättre att skriva så, då känns det på sätt och vis som att han lever än, förutom i min hjärna och speciellt i mitt hjärta.
Jag ska se honom i kistan med sin kostym och sina finkläder. Jag ska dessutom passa på att lägga ner en Kalle Anka tidning, en korsordstidning och en tv-bilaga.
Pappa älskade att läsa Kalle Anka tidningar förut, han lärde mig lösa korsord från första början och han älskade att se på tv :)

Nu ska jag sova.

Ha det gött folket!

M.V.H Erik

Ännu en gång, ny start och nytt namn

Hej hej folket!

Nu har jag börjat med ännu en ny blogg, men under nytt namn och ny start.
Men denna morgon skriver jag inget. Eftersom jag nu ska iväg på jobb.

Ha det gött alla så ses vi senare.

Se till att spara denna på favoriter eller annat ställe där ni lär komma ihåg min blogg :)

P.S Jag kommer att skriva om min vardag, personlighet och ADD

M.V.H Erik

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0